طرز تهیه مربای سیب زرد یا قرمز ? درست کردن مارمالاد سیب
سیب یک میوه پرخاصیت و سرشار از آنتی اکسیدان و دارای خاصیت های متفاوت است . سیب میوهای است که از نظر ماندگاری در همه فصلها موجود است. خوردن سیب در شادابی پوست بسیار موثر و در درمان نقرص مفید است. کسانی که از فشار خون بالا رنج می برند بهتر است این میوه خدایی را استفاده کنند تا فشار آنها تنظیم شود.
خاصیت سیب درختی بسیار بالاست. از نظر طب سنتی هر کسی هر روز یک عدد سیب میل کند بسیاری از مریضی ها را پشت سر گذاشته و سلامت خواهد شد.
مربای سیب هم از نظر درمانی خاصیت خود را حفظ کرده و میتوانید سیب را به صورت مربا، کمپوت یا مارمالاد استفاده کنید. مربای سیب بسیار خوشمزه، خوش عطر و بو هست. علاوه بر خوشمزگی آن خوشگل و زیباست.برای تهیه مربای سیب بهتر است، از سیب های کوچک مانند سیب گلاب استفاده کنید.
حالا درست کردن مربای سیب را به آموزش میگذاریم تا بتوانید در منزل براحتی درست کنید.
مواد لازم مربای سیب:
- سیب : ۲ کیلو
- آب : ۶ لیوان
- شکر : ۶ تا ۸ لیوان
- گلاب : یک دوم پیمانه
طرز درست کردن مربای سیب:
برای تهیه این نوع مربا، در ابتدا قابلمه ای را انتخاب کنید و داخل آن آب بریزید.
نصف لیوان آبلیمو به آن اضافه کنید، کنار بگذارید. سپس سیبهای خریداری شده را خوب بشویید و با چاقو پوست بگیرید. البته با پوست هم میتوانید این مربا را درست کنید. بستگی به سلیقه شما دارد. هر چند با پوست مدت پخت بیشتری میبرد.
سیبها را چهار قاچ کنید و دانههای سیب را جدا کنید.
سیبها را داخل ظرف آب و آبلیمو بگذارید تا در معرض هوا سیاه نشود.
بهتر است برای پخت مربای سیب از قابلمه لعابی استفاده کنید. حالا شکر را به سیبها اضافه کنید. قابلمه را روی شعله حرارت گاز قرار دهید تا به آهستگی شکر حل شود. زمانی که چند تا جوش زد حرارت گاز را کم کنید. سیب به علت طعم ملایمی که دارد انتخاب مناسبی برای مرباها و دسرها است. یکی از دسرهای پیشنهادی ما، قرابیه سیب و دارچین است.
زمان پخت سیب، کف روی آب را با کفگیر چوبی بگیرید. چک کنید ببنید شکر مربا قوام آمده باشد. زمانی که مربا در مراحل پایانی قرار گرفت، گلاب را اضافه کنید تا مربای شما خوش عطر شود.
برای خوش رنگ شدن مربا میتوانید از قبل زعفران دم کرده را اضافه کنید.
نکات طلائی:
- حتما باید از سیب سفت و بدون لکه استفاده کنید.
- میتوانید سیب هایتان را از قبل پوست گرفته و با قالب شکل دهید.
- میتوانید از هل کوبیده شده داخل تنظیف استفاده کنید و تنظیف را داخل آب مربا بریزید تا بوی هل به خود بگیرد.
چگونه مربا یا مارمالاد بهتری داشته باشیم؟
با اکثر میوه ها میتوانید مربا درست کنید. مارمالاد هم جز درست شدنی هاست . همه میوه هایی که دارای هسته هستند، هسته آنها را جدا کنید و میوه مد نظرتان را میکس کنید.
به عنوان مثال هر یک کیلو میوه نیم کیلو شکر خواهد برد.
اگر میوه شما ترش مزه باشد شکر بیشتری میبرد . به عنوان مثال در هر یک کیلو میوه ۷۵۰ گرم شکر اضافه کنید و روی شعله گاز بپزید. اگر تمایل دارید مارمالاد شما به صورت ژله ای شود بهتر است برای یک کیلو میوه یک قاشق مربا خوری پودر ژلاتین اضافه کنید .
به این صورت که پودر ژلاتین را داخل لیوان بریزید و به آن آب جوش را اضافه کنید. خوب هم بزنید و به میوه میکس شده اضافه کنید و روی حرارت گذاشته، اجازه دهید چند تا قل بخورد. بعد از روی گاز بردارید و کنار بگذارید.
نکته:
- برای اینکه بتوانید مارمالاد سیب و به درست کنید بهتر است پوست آنها را بگیرید. میکس کنید و با دو لیوان آب حرارت دهید . زمانی که پخت شکر را اضافه کنید.
- برای تهیه مارمالاد از میوه های رسیده استفاده کنید .
- برای تهیه مربا از میوه های سالم و رسیده و بدون لک استفاده کنید .
- شربت مربا را زیاد بپزید تا بدرستی قوام آید . برای این منظور مقدار شهد را داخل ظرفی بریزید و خطی بکشید اگر پس از سرد شدن بصورت دو خطی جدا قرار گرفت مشخص است قوام آمده است .
- هیچگاه مربای گرم را داخل شیشه نریزید، اجازه دهید کاملاً خنک شود و بعد این داخل شیشه بریزید.
- حتماً برای جلوگیری از شکرک زدن مربا از آبلیمو استفاده کنید.
- زمان اضافه کردن آبلیمو، یک ربع مانده تا مربا را از روی حرارت برداریم.
- حتماً زمانی که مربا در حال پخت است درب ظرف را نگذارید.
اگر درب روی ظرف بگذارید مربای شما تغییر رنگ خواهد داد.
- فقط مربای به هست که باید درب آن بسته باشد و یا دم کنی گذاشته شود تا رنگ ارغوانی پیدا کند .
دوستان در منزل مربای سیب را درست کنید و به نکات حتما توجه لازم را داشته باشید .
موفق باشید.